HRVATSKA

Prvi slučaj koronavirusa na Hvaru: Zaražen mladić koji se vratio iz Austrije

Nema teže simptome bolesti i opće stanje mu je dobro

Prvi slučaj zaraze na otoku. AFP

Avaz.ba

20.3.2020

Prvi slučaj oboljelog od koronavirusa zabilježen je u mjestu Vrboska na otoku Hvaru. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, riječ je o mladiću koji je bio na radu u Austriji te je sa simptomima virusa prebačen u splitski KBC.

Prema izvorima s otoka muškarac se po povratku iz Austrije ponašao izrazito odgovorno te je čitavo vrijeme boravio u samoizolaciji te je minimalni kontakt imao samo s užim članovima obitelji.

Prema nezvaničnim informacijama, muškarac nema teže simptome bolesti i opće stanje mu je dobro. Pacijent je epidemiološki obrađen i poznati su svi njegovi kontakti od prelaska granice.

Treći slučaj zaraze koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji potvrđen je i na pres-konferenciji Stožera civilne zaštite.

Zaražen mladić na Hvaru. Ilustracija

Luka Brčić, šef kriznog štaba Splitsko-dalmatinske županije je kazao kako se u karanteni na Duilovu nalazi 53 osobe, od toga 31 državljanin Republike Hrvtaske. 

- Jedna osoba je nakon isteka vremenskog roka boravka jutros napustila karantenu. Svi se dobro osjećaju. U samoizolaciji se nalazi 350 osoba - rekao je Brčić.

Novinarima se obratio i direktor KBC-a Split, prof. prim. dr. sc. Julije Meštrović.

- Bolnica funkcionira odlično. Rekli smo već da smo preselili uglavnom sve bolesnika s Križina na Firule. Danas ćemo to dovršiti i respiracijski centar će u potpunosti biti spreman i može početi raditi na Križinama. Već od sutra će sva djeca s upalama gornjih dišnih puteva ići na Križine. Tamo će raditi pedijatrijska ambulanta. - rekao je Meštorović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.