KATASTROFA

Amer Gojak za "Avaz" iz Zagreba: Ove scene podsjećaju me na ratno Sarajevo

Sve službe su na terenu i pomažu ljudima

Gojak: I navijači pomažu. Avaz

Piše: G. Šumar / Avaz.ba

22.3.2020

Zagreb se jutros suočio s više zemljotresa. Dramatični prizori stižu iz ovog hrvatskog grada. Načinjena je velika materijalna šteta, a jedna mlađa osoba je u životnoj opasnosti.

Svoje impresije u vezi s onim što se događa za "Avaz" je iznio bh. reprezentativac Amer Gojak.


Veliki broj zgrada oštećen. Agencije

- Prvi me potres probudio, drugi sam dočekao na nogama. Scene koje vidimo u Zagrebu podsjećaju na one u mom Sarajevu tokom rata, a to su scene za koje smo mislili da ih nikad više nećemo vidjeti. Ja sam dobro, saigrači su svi dobro i, na svu sreću, nema ljudskih žrtava.

Sve službe su na terenu i pomažu ljudima. Izašli su naši navijači i pomažu preseliti rodilište. Klub šalje pozitivu među ljude… U ovakvim situacijama shvatiš koliko je ljudskosti svuda oko nas i to me čini ponosnim i sretnim. Bitno je da nema ljudskih žrtava, a Zagreb će se obnoviti da bude još bolji i ljepši - naglasio je prvotimac Dinama.

Užasne scene iz centra Zagreba. Agencije

Podsjetimo, zemljotres je bio jačine 5,5 stepeni po Rihteru i najjači je u posljednjih 140 godina, rekao je danas hrvatski premijer Andrej Plenković.

- Pozivamo sve građane na oprez. Mi ćemo za sada preporučiti da svi budu izvan zgrada. Nema potrebe za velikim odlascima na benzinske crpke. Imali smo dvije kontradiktorne poruke, prvo ostanite doma, a onda je bio potres. Seizmolozi će vam reći što struka ima reći o potresima i dodatnim podrhtavanjima. Intenzivirat ćemo sve aktivnosti i upravljat ćemo ovom krizom, kao i krizom oko virusa. Molimo sve građane da slušaju isključivo Stožer - dodao je Plenković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.