ZAGREB Počinje saniranje šteta

Bandić sutra proglašava stanje elementarne nepogode

U snažnom zemljotresu magnitude 5,5 po Rihteru, veliki broj objekata i putničkih automobila oštećen je u centru Zagreba

Srna

Pripadnici navijačkih skupina pomažu u seljenju Klinike za plućne bolesti na Jordanovcu

Foto: Borna Filić/PIXSELL


Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je da će sutra proglasiti stanje elementarne nepogode da bi se mogao formirati fond i početi sanirati šteta od zemljotresa. Bandić je rekao da će ovu noć između 50 i 70 Zagrepčana, koji su ostali bez krova nad glavom, provesti u studentskom domu Cvjetno naselje. 

On je dodao da bi u ovom studentskom domu za dva do tri dana moglo da bude 300 do 400 ljudi, koji će tu boraviti sve dok se ne urede njihovi domovi, prenose hrvatski mediji.

Opis: Milan Bandić

Facebook

Slovenska vlada donijela je odluku da Zagrebu pošalje hitnu pomoć u vidu 10 opremljenih šatora u kojima se može smjestiti do 80 lica, sa 60 postelja, te isto toliko vreća za spavanje i 20 grijalica.

U snažnom zemljotresu magnitude 5,5 po Rihteru, nakon kojeg su uslijedila još dva jača i niz slabijih, veliki broj objekata i putničkih automobila oštećen je u centru Zagreba.

Došlo je do oštećenja na kulturno-historijskoj baštini grada, kao što su pravoslavna Saborna crkva na Cvjetnom trgu, južni toranj Zagrebačke katedrale, zgrada Hrvatskoga sabora, Banski dvori i mnoge druge. 

Petanaestogodišnja djevojčica, koja je teško povrijeđena u jutrošnjem zemljotresu u Zagrebu, nalazi se u kritičnom stanju, a još 16 ljudi je povrijeđeno.

Više o temi Milan Bandić

MILANO
Begović: Ovo je teška situacija
NA VRH

Podijeli članak na