REAKCIJE

Legenda hrvatskog vaterpola Dubravko Šimenc: Nemojte samo izlaziti, molim vas

Ne dajte koroni da nas pomete. Samo nemojte puno pametovati na društvenim mrežama o ovim divnim ljudima koji su se digli, ljekari, policija, rekao je Šimenc

Dubravko Šimenc. Agencije

Avaz.ba

23.3.2020

Proslavljeni hrvatski vaterpolista Dubravko Šimenc u suzama se oglasio putem Facebooka nakon što je Zagreb pogodio najjači zemljotres u posljednjih 140 godina.

- Ne dajte koroni da nas pomete. Samo nemojte puno pametovati na društvenim mrežama o ovim divnim ljudima koji su se digli, ljekari, policija. Vojska u Zagrebu uređuje svoj grad, hrvatska vojska. Nemojte samo izlaziti, molim vas, samo nemojte izlaziti. Evo, javljaju se iz Italije. Zamislite, iz Italije oni mene zovu da pitaju kako sam. A kako je tek njima. Evo, javljaju se i s Malte. Evo, ako mogu kako pomoći, ljudi, samo javite - rekao je u videoporuci Šimenc.


Dubravko Šimenc. Agencije

Podsjećamo, jučer u 6:24 sati hrvatsku prijestonicu pogodio je zemljotres jačine 5,5 stepeni prema Rihterovoj skali, a sve se događa za vrijeme pandemije koronavirusa.

Građani Hrvatske, baš kao i ostatka Evrope, morali su promijeniti svoje životne navike, o čemu je Šimenc također govorio u videu.

Emotivni video možete pogledati OVDJE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.