REGION

Dok se Hrvatska bori s virusom, oni uživaju u piciginu na plaži

Grad pod Marjanom danas je okupalo sunce uz 12 stepeni

Split: Dok se Hrvatska bori s virusom, oni uživaju u piciginu na plaži. Print Screen

Avaz.ba

2.4.2020

Ljudi, ostanite kući. Poruka je koju smo čuli barem milion puta u ovih mjesec dana koliko trajeborba s koronavirusom. Ali, nekima je to teško dokazati. uprkos stalnim prozivkama, Splićani su svaki dan odlazili na Marjan sve dok ga policija nije zatvorila. Ali, našli su i drugo rješenje za otići u prirodu, pišu hrvatski mediji. 

Grad pod Marjanom

danas je okupalo sunce uz 12 stepeni, nema više bure koja je tukla po gradu danima, a sunce je odmah, uprkos upozorenjima, natjeralo ljude da izađu iz kuća. U Splitsko-dalmatinskoj županiji je do sad zaraženo 143 osoba, ali to nije zasmetalo Splićanima koji su pohrlili na svježi morski zrak. 

Tako je plaža na Firulama opet bila puna, a bilo je i onih hrabrih koji su se odlučili na partiju picigina. Temperatura mora 14 stepeni? Ma nije to ništa za strastvene zaljubljenike u picigin koji ne mogu bez njega niti u vrijeme pandemije, piše Dalmacija danas.

Dok oni uživaju, ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš izrazio je nezadovoljstvo zbog informacija koje je dobio od kolega u Dalmaciji. Naime, Beroš je rekao da se mladi tamo i dalje okupljaju, pa čak i u kafićima sa zatamnjenim staklima.

- To nije prihvatljivo ponašanje. Na taj način ugrožavaju sebe, svoje porodice i zdravlje nacije. Poručio bih svima da budemo strpljivi i pričekamo da ova epidemija završi, bit će vremena za druženje i opuštanje. Dotad moramo biti disciplinirani i krajnje oprezni - rekao je Beroš na konferenciji za novinare.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.