HRVATSKA

Policija će tokom vikenda intenzivno obilaziti plaže u Dalmaciji

Upozorenje građanima

Policija će kontrolirati plaže u Dalmaciji. Agencije

Srna

17.4.2020

Splitsko-dalmatinska policijska uprava najavila je da će njeni pripadnici tokom vikenda intenzivno obilaziti plaže i podsjećati građane da je na javnim površinama strogo ograničeno zadržavanje.

Iz te policijske uprave saopćeno je da će i u dane vikenda biti toplo i sunčano vrijeme, ali da to u ovom trenutku nije presudan faktor za napuštanje kuće ili stana.

U saopćenju se navodi da je na području Splitsko-dalmatinske županije evidentirano 385 osoba oboljelih od koronavirusa, zbog čega je u ovom trenutku izuzetno važno da se građani pridržavaju svih mjera i odluka.

Policija će kontrolirati plaže u Dalmaciji. Agencije

Splitsko-dalmatinska policijska uprava podsjeća građane da su još na snazi ograničenja koja proizlaze iz odluka Štaba civilne zaštite koja se odnose na zabrane javnih okupljanja, zabranu okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu, strogog ograničenja zadržavanja na javnim prostorima.

- Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba, pa tako i plaže. Još jednom apeliramo da se ne zadržavate na svim javnim površinama - istakli su iz policije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.