HRVATSKA

I kćerka Ivice Todorića dobila pomoć države

Kćerka nekad najbogatijeg Hrvata tražila podršku

Todorić i Severina su dobre prijateljice. Agencije

Avaz.ba

30.4.2020

Hrvatski zavoda za zapošljavanje objavio je popis korisnika podrške za poduzetnike u djelatnostima pogođenima koronavirusomza mart. 

Prema njihovom izvještaju 83.955 poslodavaca dobilo je pomoć od 3250 kuna po zaposlenom, a na popisu poduzetnika koji su zatražili potporu nalaze se i imena poznatih osoba poput Ive Todorić, kćerke nekadašnjeg vlasnika "Konzuma", odnosno Agrokora, Severine, stiliste Marka Grubnića...

Da je Severina za svoju firmu Dobrodošao u klub d.o.o. zatražila podršku saznalo se još prije desetak dana, a tada je njen menadžer Davor Grgin objasnio kako su poddršku zatražili Severinini suradnici dok je ona boravila u Srbiji i to su učinili bez njezine suglasnosti i za njezinu samostalnu djelatnost. 

- Odmah po saznanju svega, Severina je zatražila da se sredstva vrate i pokrenut je postupak za opoziv - rekao je Grgin. 

Stilista Marko Grubnić, poznat po tome što prvi u regionu prošeta najnovije i najskuplje modne krpice, koje koštaju ponekad i kao nečija godišnja plaća  ima registriran obrt za promociju.

I on je dobio podršku.


Bačić: Država joj pomaže. Agencije

Najšokantnije od svega je što je podršku tražila i dobila kompanija  Srculence d.o.o. kojem je vlasnica Iva Todorić, kćerka nekad najbogatijeg Hrvata, Ivice Todorića. 

Njezin obrt je registriran za nekoliko djelatnosti od pružanja medijskih usluga, prodaja nekretnina, poslove promidžbe...


Pomoć je dobila i starleta Lidija Bačić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.