REGION

Troje novozaraženih, još dvoje mrtvih: Vrijeme je za oprez

Rezultati doista vesele, oporavljenih je 1.463, kaže Beroš

Hrvatska: Uposljednja 24 sata umrlo je dvoje ljudi. Arhiv

Avaz.ba

2.5.2020

Prema posljednjim informacijama, u Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena tri nova slučaja zaraze koronavirusom, jedna iz Splitsko-dalmatinske županije, iz Doma, jedna iz Osječko-baranjske županije i bila je kontakt oboljelog i jedna iz Šibensko-kninske, također kontakt oboljelog.  

U posljednja 24 sata umrlo je dvoje ljudi.

U Splitu je umrla osoba 1928. godište i u Zagrebu 1946. godište. Jedna osoba je bila na respiratoru, druga nije.

- Pravo je vrijeme za daljnji oprez i strpljenje. Nužno je održavanje fizičkog razmaka, nemojmo kupovine pretvarati u obiteljske izlete. Rezultati doista vesele, oporavljenih je 1.463, dakle 42 u posljednja 24 sata - rekao je ministar zdravlja Vili Beroš.


Ministar Beroš opet je komentirao situaciju u splitskom Domu. Arhiv

Ministar Beroš opet je komentirao situaciju u splitskom Domu. 

- Prvog dana nismo mogli tvrditi o čemu se radi, zato smo i slali inspekciju. Jučer smo jasno objasnili odakle te temperature, po njima je postupano, došla je doktorica i tamo je boravila po nekoliko sati i radila analize, koje su pokazale da ljudi imaju urinarnu infekciju. Dakle, postupalo se. Što se tiče sumnje na koronu, tek je 2. aprila donesena nova dijagnoza bolesti i sve je napravljeno u skladu sa propisima. Postupci su bili adekvatni i pravovremeni, nema razloga za sumnju u nalaze inspekcije - rekao je Beroš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.