HRVATSKA

Oglasio se Krstičević, na Facebooku napisao zašto je dao ostavku

Podnio sam ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane zbog odgovornosti i vojničke časti, napisao Krstičević

Krstičević: Ostavku podnio zbog odgovornosti i vojničke časti. Agencije

Avaz.ba

8.5.2020

Premijer Hrvatske Andrej Plenković danas je prihvatio ostavku ministra obrane Damira Krstičevića, nakon što su u padu vojnog aviona poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, rekavši kako takvu odluku nije donio jer misli da je Krstičević za to odgovoran nego jer ga cijeni.

- Osobno, ne vidim razlog gdje bih mogao na bilo ikakav način mogao povezati njegovu političku odgovornost sa činjenicom da se srušio taj avion, no iz razgovora sam razumio da ga je ova situacija osobno izrazito pogodila - rekao je Plenković nakon četverosatnog sastanka s Krstičevićem u Banskim dvorima.

Ustvrdio je kako je ostavku prihvatio s obzirom na to da Krstičevića cijeni kao čovjeka i prijatelja, a ne zato što misli da je on za nešto odgovoran.

Tokom večeri putem Facebooka obratio se i sam Krstičević. 

- Dragi prijatelji, podnio sam ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane zbog odgovornosti i vojničke časti. Ja sam prije svega general koji je prošao Domovinski rat i uvijek sam, kao i u ratu tako i u miru, preuzimao odgovornost i brigu za svoje ljude. Hvala svim pripadnicima Hrvatske vojske i djelatnicima Ministarstva obrane na predanom radu tijekom ove četiri godine.  Nastavite raditi na jačanju Hrvatske vojske i gradite i dalje pobjednički duh iz Domovinskog rata. Jačanje Hrvatske vojske je vaša stalna misija i ta misija nema alternative! - naveo je Krstičević na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.