HRVATSKA

Dubrovčaninu određen istražni zatvor zbog ubistva majke i ranjavanja oca

Postoji sumnja da je neuračunjiv

Dubrovnik: Policija pretražuje teren. Grgo Jelavić / PIXSELL

Avaz.ba

13.6.2020

Sudija istrage Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav odredio je istražni pritvor muškarcu (46) kojeg sumnjiče da je 3. juna ubio majku i ranio oca u kući u Dubrovniku, piše "24sata".

Kako navode iz Državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da je on u porodičnoj  kući u Dubrovniku, s ciljem da liši života oca (69) i majku (67) iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u njih zadavši im teške i po život opasne povrede, od kojih je majka preminula 4. juna 2020. u Općoj bolnici Dubrovnik. 

Nakon nemogućnosti ispitivanja okrivljenika, sudiji istrage Županijskom sudu u Dubrovniku predloženo je određivanje istražnog zatvora, jer postoji vjerovatnost da je okrivljenik u vrijeme počinjenja kaznenih djela bio neuračunjiv i da bi mogao počiniti teže kazneno djelo. Sudija istrage prihvatio je prijedlog i okrivljeniku odredio istražni zatvor po navedenoj osnovi.  

- Odredio sam mu istražni zatvor kao neuračunjivoj osobi i on je odmah nakon toga prepraćen u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Tamo će biti do daljnjeg dok se ne provede vještačenje – istakao je za "DuList" sudija i glasnogovornik Županijskog suda Pero Miloglav.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.