KORONAVIRUS U ZADRU

Zaraženo dijete koje je s teniserima bilo izvan turnira

Iz Štaba mole sve roditelje s područja Zadarske županije čija su djeca bila u kontaktu s teniserima da ne idu u školu i vrtiće

Za vikend se u Zadru održavao teniski turnir Adria Tour. Agencije

A. Č. / Avaz.ba

23.6.2020

Potvrđen je novi slučaj koronavirusa u Zadru nakon teniskog turnira Adria Tour. 

Novi slučaj potvrdio je voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar Alan Medić. Kako je rekao, riječ je o petogodišnjem djetetu koje se na porodičnom druženju družilo s tenisetrima i sada je u samoizolaciji s roditeljima. 

Dijete nema simptoma, rekao je Medić.

Zadarski je štab sinoć je objavilo saopćenje u kojem je dodatno naglasio kako dijete nije bilo na teniskom turniru niti na događajima vezanima za turnir (Kids day, skupljanje loptica). 

Iz Štaba mole sve roditelje s područja Zadarske županije čija su djeca bila u kontaktu s teniserima da ne idu u školu i vrtiće, a ostale da, ako su bili u bliskom kontaktu sa zaraženima, budu u samoizolaciji 14 dana.

Zaraženi Grigor Dimitrov, Borna Ćorić, te kondicioni trener Novaka Đokovića. Agencije

Podsjećamo, za vikend se u Zadru održavao teniski turnir Adria Tour, koji je prekinut kada je otkriveno da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus.  

U Zadru su potvrđena još tri slučaja zaraze povezana s turnirom. Među njima su i hrvatski teniser Borna Ćorić te kondicijski treneri Dimitrova i Novaka Đokovića. 

Nakon otvaranja turnira u petak navečer Novak Đoković, Goran Ivanišević, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov i Marin Čilić sa svojim suprugama došli su na večeru u jedan zadarski restoran, što se ubrzo pretvorilo u feštu. 

Među njima je bio i Borna Ćorić, najbolji hrvatski teniser, koji je dva dana kasnije dobio pozitivan test na koronavirus.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.