ZBOG ŠIRENJA KORONE

Hrvatska uvela samoizolaciju od 14 dana za građane BiH

U ovu odluku uključeni su i građani Srbije, Kosova i Sjevenre Makedonije

Sa presa. Jurica Galoic/PIXSELL

Piše: A. Č. / Avaz.ba

24.6.2020

U Hrvatskoj je jučer bilo 30 novooboljelih, a od jutros je prijavljeno 11 novih slučajeva u Zagrebu, u Osječko-baranjskoj županiji četiri nova, u Primorskoj jedan, u Krapinskoj jedan, u Vukovarskoj jedna, a u Zadru su se zasad svi testovi pokazali negativni.

Nacionalni štab Hrvatske danas je održao sastanak, a doktorica Maja Grbeč je rekla da je do sada testirano 73.000 osoba.

Utvrđen je poseban režim ulaska za osobe iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije. Te osobe će biti dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana. Obveza se ne primjenjuje na one koji tranzitiraju kroz navedene zemlje. 

Druga odluka se odnosi na izmjenu u javnom prometu po kojoj vozači i ostali zaposlenici i putnici moraju obavezno koristiti medicinske maske te se pridržavati općih mjera.

Obje odluke stupaju na snagu večeras od ponoći.

- Ove odluke su rađene na temelju preporuka epidemiologa s obzirom na stanje u susjednim zemljama. Porast zaraženih imamo, većina tih osoba je došla iz smjera BiH i Srbije. Mi i dalje na dnevnoj bazi ćemo pratiti sve što se događa. Brže ćemo donositi odluke i mijenjati ih ako za to bude potrebe - rekao je ministar unutrašnji poslova Davor Božinović je na pres konferenciji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.