KLASTER U ĐAKOVU

Zaraženo i sedmero djece iz vrtića "Sunčev sjaj Nazaret"

Zbog velikog broja kontakata i potencijalno pozitivnih osoba idućih dana moglo bi doći i do otkazivanja mnogih manifestacija

Zaraza se proširila i van Samostana. ILUSTRACIJA

Avaz.ba

27.6.2020

Broj zaražnih od koronavirusa na području Osječko-baranjske županije u Hrvatskoj drastično se povećao.

Novih slučajeva zabilježeno je 29, među kojima su 23 osobe iz Đakova, od kojih je čak sedmero djece iz Dječjeg vrtića "Sunčev sjaj Nazaret".

Time je ukupan broj zaražene djece iz ovog vrtića porastao na devet. Jedan od novozaraženih je i svećenik u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, ali među njima su i osobe izvan crkve.

Zaraženo je i dvoje zaposlenika Centra "Amadea", dnevnog boravka za starije osobe koji također djeluje pri samostanu. Zbog svega toga Štab civilne zaštite Osječko-baranjske županije razmatra i donošenje nekih jačih restrikcija i mjera.

Epidemiolozi na terenu i u ZZJZ Osječko-baranjske županije "padaju s nogu" od ogromnog broja uzoraka koje moraju izuzeti, a onda ih u suradnji s kolegama iz KBC Osijek i analizirati.

Zbog velikog broja kontakata i potencijalno pozitivnih osoba idućih dana moglo bi doći i do otkazivanja mnogih manifestacija i događanja na kojima se očekuje veći broj ljudi.

Međutim, Krizni štab još uvijek nije definirao odluke. U petak je testirano 246 uzoraka, od kojih je 29 pozitivnih nalaza


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.