HRVATSKA

Drama na zagrebačkom kolodvoru

Morala reagirati policija

Zagreb: Reagirala policija. 24sata

Avaz.ba

27.6.2020

Dramatična situacija odvijala se jutros na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, nakon što je putnik s djetetom odbio staviti masku u javnom prijevozu, javlja "24 sata".

Svjedoci kažu kako je putnik odbio staviti masku pa ga je policija iznijela van, a dijete je držala druga putnica. Dijete također nije imalo masku. 

- Rekao je da nošenje maski nije propisano zakonom i da je njegova volja hoće li je nositi ili ne. Dječak je bio na biciklu bez pedala, vozio se po vagonu, potom ga je primila nepoznata gospođa, a kasnije je počeo plakati kad je vidio što se događa, priča drugi putnik. 

Voz je vozio na relaciji Dugo Selo-Harmica, a zbog putnika je u startu kasnio više od pola sata. Iako su s njim isprva strpljivo razgovarali djelatnici HŽ-a, na kraju je morala intervenirati i policija. Muškarac je masku stavio tek kada je došla policija, no tada je već bilo kasno pa mu nisu dozvolili nastaviti putovanje. Zagrebačka policija je potvrdila kako su zaprimili dojavu o incidentu i da ga je policija odvela u službene prostorije te će ga pustiti nakon prekršajne obrade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.