IZBORI U HRVATSKOJ

Nula glasova za 26 kandidata: Ni sami sebi nisu dali glas

Izbori U Hrvatskoj su obilježeni i jednim bizarnim detaljem, a to je da ima puno kandidata koji nisu glasali za sebe

Puno kandidata nije imalo glas. Luka Stanzl/PIXSELL

A. Č. / Avaz.ba

6.7.2020

Iz jedne stranke čak deset članova nije dobilo nijedan preferencijalni glas, iz nekoliko po dvoje ili troje, a uglavnom je riječ o malo poznatim strankama za koje nije jasno ni zašto su izašle na izbore.

Izbori u Hrvatskoj su obilježeni i jednim bizarnim detaljem, a to je da ima puno kandidata koji nisu glasali za sebe. 

U tome prednjači stranka SHV (Stranka hrvatski vidik) u kojoj je čak deset članova izbore završilo s nulom, dakle nijednim glasom. SHV-ovu desetku s nulom čine Matija Bratanović, van Maturanec, Snježana Lazarin, Artur Kalin, Laura Benc, Larisa Kalin, Marica Ač, David Angjal, Marija Flanjak i Darko Podgorelec.

Tu su i Slobodan Obreza iz SRP-a, Vlasta Medar iz Mrsićevih Demokrata, Ivan Bastalec iz HDS-a, zatim troje iz stranke Abeceda, Milka Ozimec, Dušan Hrubik i Branko Ozimec.

Iz saveza BDSH, HBPS nula glasova imaju Darijo Banić i Rudolf Lukman.

Iz Stranke Hrvatskog Zajedništa je troje s nulom - Zlatko Mužić, Karmela Fišer, Mirjana Spajić, a dvoje iz stranke Moja voljena Hrvatska, Boris Kružić i Kaleb Džodan.

Hrvatska stranka građanskog otpora (HSGO) ima jednu osobu s nulom, Šteficu Pižir, te po jednu osobu s nula glasova imaju još HSR (Hrvatska stranka reda) u kojoj je na nuli ostao Silvano Starčić, te Marica Apučić iz Hrvatske stranke budućnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.