DIRLJIVA PRIČA

Puštao supruzi u komi plač djeteta, ona se probudila

Dok je Ana još bila u komi snimao je plač malog Matiasa i puštao ga supruzi, tako su se njih dvoje upoznavali

A. M. / Avaz.ba
13.07.2020 23:05

Dok je Ana još bila u komi snimao je plač malog Matiasa i puštao ga supruzi, tako su se njih dvoje upoznavali.

Foto: HRT

Ana Ljutić iz Zagreba već tri godine vodi tešku borbu s bolešću u kojoj joj veliku podršku daju njen suprug Dino i sinovi, Marko i Matias. Ani je tokom druge trudnoće dijagnosticiran karcinom dojke koji je metastazirao po cijelom tijelu.

Morala je na raniji porod i to carskim rezom. Ljekari su rekli da neće doživjeti jutro i da će pokušati spasiti barem život bebe.

- U onom trenutku kad su mi rekli da ona umire, doslovno pola mene je odlazilo s njom. Onda mi nije išlo u glavu da ću ostati bez nje, jer su rekli da sumnjaju da će ona doživjeti jutro. Samo sam razmišljao o djeci i njoj - naglasio je Anin suprug.

Na samom porodu dobila je i prvi put epileptični napad i do danas vodi bitku s napadima koji joj stvaraju velika oštećenja na mozgu, ali je preživjela.

Hrabra Ana rodila je malog Matiasa koji je danas zdravo dijete. Put oporavka je dug, a zbog edema na mozgu ljekari joj nisu davali mnogo izgleda za preživljavanje.

Ana se nije predavala, već borila, mjesecima, kao i njena porodica. Uz probleme s učestalim napadima epilepsije, hrabra žena je učila hodati i govoriti. Njen suprug Dino, inače kuhar po struci, svakodnevno joj je kuhao i nosio hranu u bolnicu.

Dok je Ana još bila u komi snimao je plač malog Matiasa i puštao ga supruzi. Tako su se njih dvoje upoznavali.

- Morao sam spojiti majku i dijete, ne bih si oprostio da Ana ode, a da nije čula njegov plač - rekao je Dino.

Tagovi

Hrvatska Zagreb

Komentari

NA VRH