IZJAVA DEŽURNOG HIRURGA

Saobraćajna nesreća na autoputu: Dvije osobe teško povrijeđene

Automobil podletio pod kamion

Saobraćajna nesreća. 24sata.hr

Avaz.ba

19.7.2020

Dežurni hirurg novogradiške bolnice potvrdio je da su otac i majka iz automobila teško ozlijeđeni. Dvoje djece je lakše ozlijeđeno. Oni su se rano jutros automobilom zabili u kamion na autoputu A3.

U teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu A3 u nedjelju ujutro ozlijeđeno je više ljudi.

Prema neslužbenim informacijama, automobil francuskih registracija podletio je pod kamion srbijanskih registracija na autocesti, između čvorova Novska i Okučani, u smjeru Lipovca.

- Nešto prije 7 sati zaprimili smo ozlijeđene iz saobraćajne nesreće, u kojoj je za sada utvrđeno da je dvoje teško ozlijeđenih, a radi se o ocu i majci. Dvoje maloljetne djece zadobilo je lakše ozljede. Oni su zbrinuti, pružena im je adekvatna pomoć, ali smo ih zbog djece zadržali na promatranju u bolnici - rekao je dr. Darko Kikić, dežurni hirurg novogradiške bolnice.

U intervenciji su sudjelovali i vatrogasci iz Okučana kako bi odvojili smrskani automobil od kamiona, a potom i izvukli ozlijeđenu porodicu iz vozila.  Očevid je u toku, a u smjeru Lipovca vozi se otežano jednim trakom uz ograničenje brzine - prenosi 24sata.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.