NOVI SAZIV VLADE

Plenković predstavio nove ministre

Vlada će imati 18 članova i četiri potpredsjednika

Andrej Plenković. Anadolija

Avaz.ba

20.7.2020

Hrvatski premijer Andrej Plenković prisustvovat će sastanku Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, nakon čega se vraća u Brisel na nastavak pregovora.

Plenković je predstavio ministre u novom sazivu Vlade. Ministarstvo branioca vodit će Tomo Medved, Ministarstvo unutrašnjih poslova Davor Božinović, Zdravko Marić nastavit će voditi Ministarstvo finansija.

Među novim imenima su Nikolina Brnjac, koja će voditi Ministarstvo turizma i sporta, te Nataša Tramišak na čelu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije.

Radovan Fuchs novi je ministar nauke i obrazovanja.

Na čelu Ministarstva privrede i održivog razvoja je Tomislav Ćorić, ministar građevine, prostornog uređenja i državne imovine Darko Horvat, a Mario Banožić preuzima Ministarstvo odbrane.

Ivan Malenica je ministar uprave i pravosuđa, Josip Aladrović vodit će Ministarstvo rada i mirovinskog sistema, porodice i socijalne politike, Nina Obuljen Koržinek vodit će Ministarstvo kulture i medija.

Gordan Grlić Radman ostaje ministar vanjskih poslova, kao i Vili Beroš koji nastavlja voditi ministarstvo zdravstva. Marija Vučković nastavit će voditi Ministarstvo poljoprivrede, a Oleg Butković Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Vlada će imati 18 članova i četiri potpredsjednika - Tomo Medved, Davor Božinović, Zdravko Marić i Boris Milošević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.