JAVNO IZVINJENJE

Oglasio se HRT: Naš voditelj je nespretno komentirao odličan izgled mlade pjevačice

Izjava koja je izazvala lavinu reakcija

Davor Meštrović. Screenshot HRT

Avaz.ba

28.7.2020

Voditelj emisije "Dobro jutro Hrvatska" Davor Meštrović seksistički je komentarisao spot maloljetne pjevačice.

Naime, spot pjevačice Mije Negovetić (rođene 5. oktobra 2002. godine) predstavljen je u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" unutar segmenta koji predstavlja novitete na hrvatskoj muzičkoj sceni, prenosi Index.hr.

Jedan od spotova bio je i onaj za pjesmu Pusti, pjevačice Mije Negovetić, a na samom završetku segmenta, voditelj Davor Meštrović je uputio komentar - Uživajmo u Mijinim hlačicama.


HRT se izvinio

- Slijedom niza komentara na društvenim mrežama i novinarskih upita o izjavi voditelja emisije "Dobro jutro Hrvatska", Davora Meštrovića, koji je nespretno komentarisao odličan izgled sjajne mlade pjevačice Mije Negovetić u sklopu njezina nastupa u toj emisiji, i Davor Meštrović i uredništvo Hrvatske televizije se ovim putem ispričavaju svima koje je ta njegova rečenica mogla povrijediti, a ponajprije mladoj Miji Negovetić i njezinoj obitelji. Tim više što u njegovim riječima nije bilo nikakve zle namjere - a emisija "Dobro jutro Hrvatska" i inače već godinama promiče pozitivne vrijednosti i predstavlja projekte u kojima se upozorava upravo na različite oblike diskriminacije, te promiče rodnu ravnopravnost. Ovo upozorenje je shvaćeno vrlo ozbiljno kako se slične situacije ne bi ponavljale - poručuju s HRT-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.