HAOS U ZAGREBU

Spasio čitav komšiluk od katastrofe: Zbog toga priveden, a prijeti mu i zatvorska kazna

Tihomir Blagus je heroj-krivac

Tihomir Blagus. DNEVNIK.hr

Avaz.ba

28.7.2020

Tihomira Blagusa (54) tereti policija za vrijeđanje njihovih službenika, ali i Hrvatske vode za neovlašteni ulazak u njihov objekt. Prvo je prekršaj koji se kažnjava novčano, ali u drugom slučaju se radi o kaznenom djelu .

U zagrebačkom naselju Trnje je u noći na subotu voda prodrla u kuće, a jedini koji će za to biti kažnjen je Tihomir Blagus, koji je spasio područje od veće katastrofe. 

Neće odgovarati niko niti iz Hrvatskih voda, čiju branu je Tihomir s prijateljem Domagojem otvorio da voda oteče u Savu niti itko iz Vodoopskrbe i odvodnje, čija kanalizacija nije mogla progutati vodu. Oni prebacuju krivnju jedni na druge. Ali zato Blagusa (54) terete odvojeno policija za vrijeđanje njihovih službenika, ali i Hrvatske vode za neovlašteni ulazak u njihov objekt.




Postoje i snimci koji potvrđuju priču

Privođenje Tihomira Blagusa. 24sata

Njegove komšije Trnjani su objavili i nekoliko videa koji prikazuju kako je u subotu, nakon noći poplave, došlo do incidenta s policijom. Blagus je oboren na pod, policajac mu stoji koljenom na vratu prije nego što su mu stavili lisice.

Na svojoj stranici su objavili taj video s pitanjem zašto je policija upotrijebila toliku silu i zašto su Tihomira vezali u lisice kao kriminalca.

- Osjećao sam se nemoćno i definitivno nisam pružao otpor te nisu trebali tako postupiti - kaže Blagus za 24 sata.hr.

Policija ima drugu verziju priče. Sve se odigralo u subotu iza podne, kad je policijska ophodnja stigla ispred sporne ustave jer su Hrvatske vode prijavile da je u nju neko neovlašteno provalio. I nakon objave snimke tvrde da nisu uporabili prekomjernu silu i ostaju pri tome da je Blagus pružao otpor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.