POTRAGA U ZAGREBU

Vlasnica nestalog kraljevskog pitona: Moj sin se igra sa njim, a komšije se žele slikati

Viktorija Tvorek traga za svojom zmijom Zoe

Viktorija Tvorek. 24sata.hr

Avaz.ba / 24.sata.hr

29.7.2020

Kraljevski piton Zoe nestala je u ponedjeljak i vlasnica je bezuspješno traži po Zagrebu. Vlasnica je za 24.sata ispričala da je netom prije nestanka, zmija presvukla kožu u svom terariju. Kao da se spremala za večeru.

U ponedjeljak je nestao kraljevski piton u zagrebačkom naselju Markuševcu i još nije nađen, a vlasnica je preko Azila Dumovec zatražila pomoć u pronalasku njene pitonke Zoe.

Vlasnica Viktorija Tvorek je kazala:

- Zoe se šetala po dvorištu i ja sam nakratko otišla u kuću i kad sam se vratila nje više nije bilo, tražila sam je svugdje po dvorištu i nikako je nisam mogla naći i eto sad su prošla dva dana.

Piton je poklon za njenog 12-godišnjeg sina Krstu, koji nerijetko s njim šeće po naselju, a i vlasnica je priznala da to nije uobičajeno.

Uz pitona Zoe, u kući imaju i guštera Miljenka koji je pitonov cimer u terariju. 

Zoe je stara tri godine, a iako nije pretjerano brza, od ponedjeljka je mogla doći vrlo daleko. Zanimljivo je i kako je presvukla kožu u svom terariju netom prije nestanka.

- Nije toliko brza, ali kad krene puzati, puže bez prestanka, tako da je mogla otići stvarno bilo gdje. Tražila sam najviše po dvorištu i u obližnjim dvorištima, ali pošto je kuća oštećena u potresu ima tu puno dasaka ispod kojih nisam mogla pogledati. Poručujem ljudima da se ne plaše i da jave ako sretnu zmiju.

Kraljevski piton. 24sata.hr

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.