HRVATSKA

Počinje proslava godišnjice Oluje u Kninu: Čestitke Plenkovića, Grabar-Kitarović...

Pripadnici HOS-a sa svojim obilježjima i zastavama oko 8.45 pokušali su doći do glavne bine, ali ih zaustavila policija

Sa obilježavanja. Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Avaz.ba

5.8.2020

U Kninu će se danas održati svečana proslava 25. godišnjica akcije Oluja. 

U Knin je stigao i predsjednik Udrženja specijalne policije iz Domovinskog rata Zoran Maras koji je na obilježavanju Bljeska u Okučanima bio u majici HOS-a, a zbog čega je predsjednik države Zoran Milanović otišao s obilježavanja. Maras je danas u majici specijalne policije, no u njegovom društvu je nekoliko muškaraca s grbom HOS-a, javlja N1.

Pripadnici HOS-a sa svojim obilježjima i zastavama oko 8.45 pokušali su doći do glavne bine, do Trga Ante Starčevića u Kninu, ali 100 metara prije zaustavljeni su od strane kordona vojne policije i specijalne policija, javlja HRT. 

Premijer Plenković je jutros na Twitteru čestitao obljetnicu Oluje: 

"Današnji državni blagdan više je od sjećanja na jednu dobivenu bitku. Njih je u povijesti bilo mnogo, ali nijedna nije odredila sudbinu hrvatskoga naroda i domovine kao što ju je odredila vojno-redarstvena operacija 'Oluja'. Ulaskom Hrvatske vojske i policije u kraljevski Knin 5. kolovoza 1995. stoljetni san slobodne i samostalne države mnogih naraštaja Hrvata postao je stvarnost. Zato je ovaj dan kruna naše povijesti. U njemu su sabrane sve naše bitke, svi stjegovi naše borbe za slobodu ponosno se vijore u bojama hrvatske državne zastave na vrhu kninske tvrđave. Srdačno čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja."

Povodom godišnjice Oluje bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poslala je poruku na Twitteru:

- Današnji državni blagdan više je od sjećanja na jednu dobivenu bitku. Njih je u povijesti bilo mnogo, ali nijedna nije odredila sudbinu hrvatskoga naroda i domovine kao što ju je odredila vojno-redarstvena operacija „Oluja“. Ulaskom Hrvatske vojske i policije u kraljevski Knin 5. kolovoza 1995. stoljetni san slobodne i samostalne države mnogih naraštaja Hrvata postao je stvarnost. Zato je ovaj dan kruna naše povijesti. 

U njemu su sabrane sve naše bitke, svi stjegovi naše borbe za slobodu ponosno se vijore u bojama hrvatske državne zastave na vrhu kninske tvrđave.  Srdačno čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja."

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.