HRVATSKA

Capak najavio: U septembru će djeca ići u školu

Trenutna epidemiološka situacija i manji broj zaraženih upućuje da bi djeca normalno trebala početi pohađati nastavu, rekao Capak

Zavod za javno zdravstvo: Djeca bi trebala ići u školu. Ilustracija

Avaz.ba

10.8.2020

Djeca će ići u školu, poručio je danas direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, ističući da trenutna epidemiološka situacija, manji broj zaraženih koronavirusom, upućuje da bi djeca normalno trebala početi pohađati nastavu, prenosi Hina.

Izvijestio je da je Nacionalni stožer civilne zaštite održao sastanak s Ministarstvom obrazovanja, koje je formiralo savjetodavno tijelo u kojem su ljudi iz Stožera, epidemiolozi i njihovi stručnjaci, a koji će o tome odlučivati.

Očekuje da će to savjetodavno tijelo iduće sedmice održati svoj prvi sastanak te početi donositi odluke vezane vezano za početak školske godine.

- Smatramo da se stručnjaci iz Ministarstva slažu s nama da bi djeca trebala ići u školu. Ali, naravno, moramo imati sve varijante otvorene, jer ako dođe do 'slučaja', onda će djeca morati u samoizolaciju i nastavu četrnaest dana pratiti od kuće, što je dugo vrijeme - istaknuo je Capak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.