30 GODINA HDZ-A BIH

Plenković: Nastavljamo zajedno raditi za jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH

Jačanje odnosa Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Plenković: Nastavljamo zajedno raditi za jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH. Vlada RH

Avaz.ba

18.8.2020

- Kao predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, koja istinski njeguje zajedništvo hrvatskog naroda u domovini, Bosni i Hercegovini i iseljeništvu, čestitam predsjedniku stranke Draganu Čoviću, utemeljiteljima te svim članicama i članovima 30. godišnjicu osnivanja HDZ-a BiH - kazao je Andrej Plenković za Večernji list.

- Želimo da Hrvati, kao najmalobrojniji, ali ravnopravan konstitutivan narod, budu legitimno zastupljeni u najvišim institucijama BiH. Podupirat ćemo nastojanja predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića te stranaka okupljnih u Hrvatskom narodnom saboru BiH u pogledu promjena Izbornog zakona te drugih zakonskih promjena jer smatramo da su takve izmjene pravedne i korisne za kvalitetno funkcioniranje čitave BiH i skladne odnose među trima narodima.

U svrhu gospodarskog napretka poticat ćemo bolju saradnju tvrtki iz Hrvatske i BiH te inicirati investicije hrvatskih kompanija u Bosni i Hercegovini. Ostanak i prosperitet hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini poduprijet ćemo i projektima iz gospodarstva, turizma i poljoprivrede.

Usmjereni na budućnost i svladavanje novih izazova koji su pred nama, na temelju iskrene i kvalitetne političke saradnje HDZ-a i HDZ-a BiH, nastavljamo zajedno raditi u interesu Hrvatske i Bosne i Hercegovine, dviju susjednih i prijateljskih država - zaključio je Plenković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.