TESTIRANA 1.722 UZORKA

U Hrvatskoj 136 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Sada je 2.213 aktivnih slučajeva, broj pozitivnih je od prvog slučaja zaraze 8.312

Beroš: Na bolničkom liječenju su 163 osobe. Arhiv

Avaz.ba / Fena

24.8.2020

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno 136 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirana su 1.722 uzorka, izvijestio je u ponedjeljak hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju su 163 osobe, od kojih je 12 na respiratoru, isto kao jučer, a hospitalizirano je 16 novih.

Preminula su dva muškarca - u Osijeku i Splitu (1937. i 1940.) s opsežnim pridruženim bolestima, tako da je ukupno u Hrvatskoj 173 preminulih.

Sada je 2.213 aktivnih slučajeva, broj pozitivnih je od prvog slučaja zaraze 8.312.

Oporavilo se ukupno 5.926 osoba, u samooizolaciji je 7.519 osoba, a od zdravstvenih djelatnika je 119 aktivnih slučajeva i 515 u samoizolaciji, javlja Hina.

Voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović rekao je da su na današnjem sastanku sa svim županijskim stožerima razmotrili situaciju s obzirom na povećanje broja novooboljelih te da je dogovoreno kako lokalni stožeri trebaju preciznije definirati žarišta zaraze.

- Županijski i lokalni gradski i općinski stožeri će time dobiti više posla vezano za zadaće koje će imati kada je u pitanju organizacija škola. Naglasak se stavlja na one skupine koje su označene kao rizične, na stariju populaciju, korisnike domova za starije i nemoćne - kazao je.

Božinović očekuje da će neki od stožera izaći s konkretnim mjerama, a ako se vidi da svi stožeri imaju slične zahtjeve onda se može donijeti mjera koja će vrijediti za cijelo područje Hrvatske.

- Ovo nije bio sastanak na koje se planiralo donijeti određene mjere, no očekujem da će županijski stožeri vrlo skoro održati sastanke s gradskim i općinskim stožerima te organizirati život kada je u pitanju borba protiv koronavirusa na način da će promptno pratiti situaciju i izvješćivati Nacionalni stožer - dodao je.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.