PREDSJEDNIK I PREMIJER

Plenković o Milanoviću: Drugi put neka ne spominje mene i moju porodicu!

Zoran Milanović i Andrej Plenković. Pixsell

Avaz.ba

1.9.2020

Premijer Hrvatske Andrej Plenkovićžestoko je napao Zorana Milanovića zbog usporedbe njegova puta u Albaniju i puta vladajućih u Helsinki lani. Premijera je posebno zasmetalo što je Milanović tu manifestaciju nazvao 'dernekom u Finskoj .

- To je bilo krajnje nepristojno, neprimjereno i bezobrazno. Predsjednik očito ima neki problem, a svaki put kada ima problem, on traži neku slamku spasa. Počinje se baviti nekim drugim ljudima, drugim temama poput, kako on kaže, derneka u Finskoj. Otišao sam u Finsku uz najavu, imao sam sastanak s finskim premijerom bio na kongresu EPP-a i vratio sam se manje od 24 sata', rekao je Plenković i prokomentirao Milanovićeve riječi da ima barem deset svjedoka koji su u Kninu čuli da mu je rekao da ide kod Rame u Albaniju, javlja Jutarnji list.

- Mene uopće ne zanima je li on išao tamo u službeni, državni, radni ili prijateljski susret. Ima pravo ići gdje god hoće. Međutim, ako s nogu kažete da idete negdje, pa to nije nikakvo kreiranje vanjske politike. Neka se on bavi svojim problem, a neka druge pusti na miru', bio je ljut Plenković koji je na kraju poslao predsjedniku još jednu poruku.

'Drugi put kad ide u Tač, neka ne spominje mene i moju obitelj!'.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.