HRVATSKA

Plenković napao Milanovića: Nek se bavi svojim problemima, a mene i moju obitelj ostavi na miru

Žestoko napao predsjednika Hrvatske

Andrej Plenković. Jurica Galoic / Pixsell

Avaz.ba

1.9.2020

Premijer Hrvatske Andrej Plenković žestoko je napao predsjednika te države Zorana Milanovića zbog toga što je danas upoređivao njegov put u Albaniju i put vladajućih u Helsinki prošle godine, zbog čega su oba slučaja završila na Vijeću za sprječavanje sukoba interesa. 

Plenkoviću je posebno zasmetalo što je Milanović tu manifestaciju nazvao "dernekom u Finskoj".

- To je bilo krajnje nepristojno, neprimjereno i bezobrazno. Predsjednik očito ima neki problem, a svaki put kada ima problem, on traži neku slamku spasa. Počinje se baviti nekim drugim ljudima, drugim temama, poput, kako on kaže, derneka u Finskoj. Otišao sam u Helsinki uz najavu, imao sam sastanak s finskim premijerom, bio na kongresu EPP-a i vratio se za manje od 24 sata - rekao je Plenković i prokomentirao Milanovićeve riječi da ima barem deset svjedoka koji su u Kninu čuli da mu je rekao da ide kod Rame u Albaniju.

- Mene uopće ne zanima je li on išao tamo u službeni, državni, radni ili prijateljski susret. Ima pravo ići gdje god hoće. Međutim, ako s nogu kažete da idete negdje, pa to nije nikakvo kreiranje vanjske politike. Neka se on bavi svojim problemima, a neka druge pusti na miru - bio je ljut Plenković, koji je na kraju poslao predsjedniku još jednu poruku.

- Drugi put kad ide u Tač, neka ne spominje mene i moju obitelj - dodao je.

Plenković je govorio ispred hotela "Westin" uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a, a prva tema je bila Zakon o obnovi Zagreba.

- Danas se održavaju sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća i cilj nam je zastupnicima i najvišim dužnosnicima približiti aktivnosti koje predstoje, da se svi zajedno osvrnemo na rezultate izbora i da najavimo koordinirano djelovanje stranke u predstojećim danima. Što se tiče Zakona o obnovi grada Zagreba i nekih djelova Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, Vlada je zakon usvojila za drugo čitanje i poslala ga u Sabor. U tijeku su brojni saborski odbori koji o njemu raspravljaju. Sutra ujutro ćemo predstaviti zakon, naš pristup je identičan kao u prvom čitanju, a to je da smo otvoreni za sugestije i amandmane. Cilj nam je da se taj zakon izglasa krajem idućeg tjedna uz što veći konsenzus svih stranačkih klubova - naglasio je Plenković.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.