TENZIJE

Iz vlade Hrvatske odgovorili Milanoviću: Prvo neka se izvini i stabilizira, onda može susret

Od predsjednika očekuju da se prvo izvini svima koje vrijeđa i da se stabilizira, a tek se onda mogu dogovoriti za sastanak, naveli su iz Vlade Hrvatske

Andrej Plenković i Zoran Milanović. Arhiv

Avaz.ba

26.9.2020

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović otkrio je danas novinarima da će uskoro razgovarati s premijerom Andrejom Plenkovićem o ponašanju istražnih tijela u aferi Janaf. 


Rekao je da se želi sastati s Plenkovićem kako bi razgovarali o problemima u sistemu. Smatra da istražna tijela zloupotrebljujući poziciju sile i da politika, prije svega predsjednik vlade, treba zaštititi ustavni poredak. Nakon što se jučer nije mogao sjetiti je li i sam posjećivao Kovačevićev klub u vrijeme karantene, danas je priznao da je tamo bio s načelnikom glavnog stožera.

Iz vlade za Dnevnik Nove TV poručuju kako krivični postupci koji su u toku, kao i nezavisan rad DORH-a, policije i Uskoka nisu teme za razgovor.

A od predsjednika očekuju da se prvo izvini svima koje vrijeđa i da se stabilizira, a tek se onda mogu dogovoriti za sastanak.


Podsjetimo, Milanović je žestoko komentirao aferu Janaf i obrušio se na premijera, rekavši da ga novinari pitaju gdje on bio za vrijeme lockdowna. 

- Što mislite, da je on išao doma moliti Očenaš?, rekao je Milanović.

Danas je rekao da su u notorni Kovačevićev klub Plenkovićevi ministri dolazili kao zadnji magarci.

- Njegovi ministri su još mjesecima, ako je sve istina, potpuno nepotrebno, kao posljednji magarci, dolazili u situaciju da se osramote. Ne jedan ministar, s nekolicinom sam razgovarao. Ljudi su lojalni, ali se ne osjećaju baš najbolje. To je netko trebao znati i ispričati ovakvu blamažu, a da ne govorimo o šteti za Janaf. To je tema za razgovor premijera i mene, istaknuo je Milanović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.