O SUKOBU U BIHAĆU

Šef hrvatske granične policije: BiH nema odgovor za migrante, bježe iz kampova

Mi smo odmah kontaktirali naše bosanske kolege i ponudili svu moguću pomoć u eventualnom pronalasku počinilaca tih krivičnih djela, rekao Ničeno

Avaz.ba

Zoran Ničeno

Foto: HRT


Pomoćnik direktora hrvatske policije i načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno izjavio je da policija nadzire granicu i da nema značajnijih grupa miganata koje su krenule iz Bosne i Hercegovine prema Hrvatskoj.

On je komentarisao stanje na granici nakon sukoba ilegalnih migranata kod Bihaća u kojem su dvojica ubijena. Kaže kako policija nadzire granicu i da se građani mogu osjećati sigurno.

Ipak, Bosna i Hercegovina, kako kaže, očito nema odgovor šta s migrantima, pa ti migranti bježe iz urbanih kampova u obližnje šume i tamo postavljaju šatore.

- Mi smo odmah kontaktirali naše bosanske kolege i ponudili svu moguću pomoć u eventualnom pronalasku počinilaca tih krivičnih djela koji su se tamo dogodili - rekao je Ničeno za HRT i dodao da zasad nemaju informacija, prenosi Index.hr.

On je dodao da je uprkos karantinu ove godine u Hrvatsku ušlo 20.100 ilegalnih migranata, odnosno 39 posto više u odnosu na prošlu godinu.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na