HRVATSKA

Milanović opet napada, spominje BiH, za uvrede koristi "teferič na Ilidži"

Meni se ne čini primjerenim to što vi i mnogi drugi dolazite u Sabor odjeveni kao što se nekad išlo na teferič na Ilidžu, napisao je na Facebooku

Milanović: Je li uvrijedio bh. običaje. Arhiv

Piše: G. Mrkić

4.10.2020

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović nastavio je sa svađama putem svog Facebook profila. Milanović je u najnovijem postu napao saborsku zastupnicu Radu Borić i „Jutarnji list“. 

Potom je prozvao lidera stranke Možemo! Tomislava Tomaševića, za kojeg je kazao da se oblači kao da je krenuo na teferič na Ilidžu.

- Riječ-dvije i o gospodinu Tomislavu Tomaševiću, istina, bitno manje nekorektnom političaru. Wannabe-gradonačelnik također ima vremena prozivati me i dijeliti mi lekcije zbog „neprimjerenog“ ponašanja, ali o verbalnom divljaštvu jedne zastupnice u Saboru šuti k'o zaliven. Što to, gospodine Tomaševiću, u žargonu vašeg „kluba“ znači pojam „neprimjereno“? Je li to preludij u fetvu ili tek drugarska kritika?  Ako je ovo drugo, meni se ne čini primjerenim to što vi i mnogi drugi dolazite u Sabor odjeveni kao što se nekad išlo na teferič na Ilidžu. Bez odijela, bez kravate, kao da ste veći od institucije kojoj pripadate. Mislite da se meni baš nose odijelo i kravata? – napisao je Milanović.  


Zastupnica u Hrvatskom saboru gospođa Rada Borić, dojučerašnja predsjednica Nove ljevice, za svoj neistinama i...

Posted by Zoran Milanović on Sunday, 4 October 2020

Milanovićeva objava izazvala je razne reakcija na društvenim mrežama. Neke od njih odnose se i na izjavu o ilidžanskom teferiču koju su neki ocijenili kao uvredljivu za bh. tradiciju. 

- Na teferič su išle age i begovi u najsvečanijim odijelima i uz pratnju muzike. Da si jednom bio na takvom teferiču ni bi ti na pamet palo da ideš po nekakvim opskurnim neprijavljenim bircusima (klubovima) koji su leglo korupcije. I ti se nazivaš predsjednikom neke države - stoji u komentaru jednog Sarajlije na društvenim mrežama.

Inače, prije toga Milanović je u istom postu, kako smo rekli, napao Borić i „Jutarnji list“.

- Zastupnica u Hrvatskom saboru gospođa Rada Borić, dojučerašnja predsjednica Nove ljevice, za svoj neistinama i nepoštenjem bremeniti intervju logično je i primjereno odabrala „Jutarnji list“. To su, da podsjetim, dnevne novine koje su prije nekoliko godina završile u kandžama jednog odvjetničkog ureda koji je sasvim nezainteresiran za novinarstvo i ikakav javni interes, no itekako je zainteresiran za svoj politički i ekonomski utjecaj. Fino, bogami - napisao je Milanović.

Milanović u posljednje vrijeme daje brojne kontroverzne izjave, između ostalog i o BiH. Tako je prije nekoliko dana kazao da "ima problema" s tim da BiH uđe u NATO. Stoga su simpatije koje su mnogi građani BiH gajili prema njemu naglo splasnule. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.