TRANSFER GODINE

Miljenko Jergović iz "Jutarnjeg lista" prešao u "Večernji list"

U dosadašnjoj karijeri pisao je za više različitih novina na području bivše Jugoslavije

Miljenko Jergović. Arhiv

Avaz.ba

7.10.2020

Poznati književnik i novinar od petka počinje pisati u zagrebačkom dnevnom listu "24 sata" i njihovom sedmičniku "Express", a nedjeljom će objavljivati u "Večernjem listu".

Već godinama prelasci novinara iz jedne redakcije u drugu više zanimaju same aktere i članove njihovih porodica nego širu javnost, koja je ionako preplavljena (dez)informacijama sa svih strana pa ih klasični mediji - odnosno ono što je od njih ostalo - sve manje zanimaju.

Ipak, jedna vijest koja se prije nekoliko sedmica počela povlačiti novinarskim kuloarima, vrijedi da se zabilježi. Miljenko Jergović, književnik i novinar, odlučio je zamijeniti novinarski dres "Jutarnjeg lista" i "Hanza medije" onim "24 sata" i "Styrije", piše na portalu Novosti iz Zagreba. Jergović nije odgovorio na pitanje kolega o razlozima za prelazak, a iz "24 sata" su neslužbeno potvrdili vijest. Jergović će se tako novinarski i publicistički oglašavati petkom u "24 sata" i nedjeljom u nedavno redizajniranom "Večernjem listu", a tekstove će pisati i za sedmičnik "Express".

U dosadašnjoj karijeri pisao je za više različitih novina na području bivše Jugoslavije, a kolumnu "Subotnja matineja" u "Jutarnjem" je pisao 11 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.