HRVATSKA

USKOK najavio žalbu zbog presude HDZ-u i Sanaderu

Pravni zastupnik HDZ-a Vladimir Terešak kazao je kako se nisu poštivale odluke Vrhovnog suda na suđenju

Vučko: U načelu smo zadovoljni presudom. HINA

A. Č. / Index.hr

13.11.2020

Zamjenica direktora USKOK-a Marija Vučko izjavila je da je tužilaštvo načelno zadovoljno osuđujućom presudom u aferi "Fimi media", ali ne i visinom kazni te iznosom imovinske koristi koja bi se treba oduzeti kad presuda postane pravosnažna.

- U načelu smo zadovoljni presudom, naravno ne u potpunosti u ovom dijelu gdje je došlo do odbijanja i oslobađanja. Nismo zadovoljni činjenicom da su donacije ispuštene iz činjeničkog opisa, smatramo da se radi o protupravnoj imovinskoj koristi, jer donacije nisu bile prikupljene na legalan način, već su prikupljane u okviru plana, promišljeno - rekla je novinarima Vučko.

Pravni zastupnik HDZ-a Vladimir Terešak kazao je kako se nisu poštivale odluke Vrhovnog suda na suđenju, a kao jednu je istaknuo pitanje konfrontacijskog prava, odnosno terećenja drugooptuženog Mladena Barišića koji je odbio odgovarati na pitanja obrane i sudskog vijeća. 

Po pitanju izrečenih kazni, Vučko ističe kako je "protek vremena učinilo svoje".

Ali ćemo se ovoga puta žaliti i na kazne. Prošli put smo dobili u cijelosti osuđujuću presudu, sud jedino nije presudio prošireno oduzimanje u punom iznosu i mi se u tom dijelu nismo žalili jer smo bili tada u datim okolnostima zadovoljni. Vrijeme je učinilo svoje, iskoristit ćemo svoje pravo na žalbu i žalit ćemo se na kaznu - zaključila je Vučko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.