ISTRAGA

Na Facebooku veličao "Srpsku Krajinu" i negirao da je Vukovar hrvatski grad

Cilj mu je bilo izazivanje netrpeljivosti prema pripadnicima hrvatskog naroda

Negirao zločine počinjene u ratu. Pixsell / Ilustracija

G. M. / Index.hr

28.11.2020

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru provodi istragu nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom iz Borova kod Vukovara jer je na profilu društvene mreže godinu dana objavljivao fotografije, videa i pjesme u kojima veliča tzv. Republiku Srpsku Krajinu i njenu paravojsku.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 42-godišnjak od 18. novembra 2019. do 18. novembra 2020., u Borovu, na svom profilu jedne društvene mreže, u cilju izazivanja netrpeljivosti prema pripadnicima hrvatskog naroda te umanjivanja zločina agresije prema pripadnicima hrvatskog naroda u Vukovaru, objavljivao fotografije, videa i pjesme u kojima veliča tzv. Republiku Srpsku Krajinu i njenu vojsku, navodi se u saopćenju.

Također osumnjičeni 42-godišnjak je osporavao Vukovar kao hrvatski grad i zločine koji su tokom Domovinskog rata počinjeni na njegovom području te obilježavao, kako je navodio, "oslobođenje" Vukovara.

Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika, vukovarsko Općinsko odvjetništvo je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.