HRVATSKA

Narandžasti meteoalarm za Jadran, zbog oluje u prekidu brojne brodske linije

U Gorskom kotaru i Lici mjestimice pada snijeg

A. J.

Zadar: More se zbog plimnog vala izlilo na saobraćajnice

Foto: Marko Dimic/PIXSELL


Na meteoalarmu za hrvatsku obalu na snazi je žuto, odnosno narandžasto upozorenje. Zbog obilne kiše dogodio se nezapamćen potop na vrgoračkom području. Pod vodom su ceste, ugrožene su i kuće. U selu Kokorići odsječeno je 50-ak mještana, piše Index.

Obilna kiša nastavila je padati i u noći uzrokujući brojne probleme na zapadu Istre.

Lokalno ima odrona, a neke ceste su pod vodom. Prema izvještaju HAK-a, zbog poplave za sav je saobraćaj zatvoren Istarski ipsilon između Baderne i Višnjana. Zatvorena je i županijska cesta 5209 u Sv. Lovreču, također zbog velike poplave.

Bujičnih poplava ima i na Rovinjštini, Poreštini te Bujštini gdje su zabilježeni i odroni, a poplavila je i Pazinska jama.

U prekidu su brojne brodske, trajektne i katamaranske linije, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila, a zbog zimskih uvjeta na državnoj cesti Zdihovo-Delnice-Kikovica kroz Gorski kotar nema slobodnog cestovnog pravca za teretna vozila s priključnim vozilom.

  • Šibenik: Jaka plima i jugo poplavili dio gradske četvrti Dolac

    Šibenik: Jaka plima i jugo poplavili dio gradske četvrti Dolac

    Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL


Na Jadranskoj magistrali od Novog Vinodolskog do Senja zabrana je prometa za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

U Gorskom kotaru i Lici mjestimice pada snijeg. Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na pojedinim cestama u Gorskom kotaru.

Iz HAK-a podsjećaju da je Štab civilne zaštite Hrvatske donio odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka je stupila na snagu 1. decembra a traje do 15. decembra.

Više o:

Jadran Nevrijeme
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na