HRVATSKA

Narandžasti meteoalarm za Jadran, zbog oluje u prekidu brojne brodske linije

U Gorskom kotaru i Lici mjestimice pada snijeg

Zadar: More se zbog plimnog vala izlilo na saobraćajnice. Marko Dimic/PIXSELL

A. J.

9.12.2020

Na meteoalarmu za hrvatsku obalu na snazi je žuto, odnosno narandžasto upozorenje. Zbog obilne kiše dogodio se nezapamćen potop na vrgoračkom području. Pod vodom su ceste, ugrožene su i kuće. U selu Kokorići odsječeno je 50-ak mještana, piše Index.


Obilna kiša nastavila je padati i u noći uzrokujući brojne probleme na zapadu Istre.


Lokalno ima odrona, a neke ceste su pod vodom. Prema izvještaju HAK-a, zbog poplave za sav je saobraćaj zatvoren Istarski ipsilon između Baderne i Višnjana. Zatvorena je i županijska cesta 5209 u Sv. Lovreču, također zbog velike poplave.


Bujičnih poplava ima i na Rovinjštini, Poreštini te Bujštini gdje su zabilježeni i odroni, a poplavila je i Pazinska jama.

U prekidu su brojne brodske, trajektne i katamaranske linije, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila, a zbog zimskih uvjeta na državnoj cesti Zdihovo-Delnice-Kikovica kroz Gorski kotar nema slobodnog cestovnog pravca za teretna vozila s priključnim vozilom.


Šibenik: Jaka plima i jugo poplavili dio gradske četvrti Dolac. Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na Jadranskoj magistrali od Novog Vinodolskog do Senja zabrana je prometa za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.


U Gorskom kotaru i Lici mjestimice pada snijeg. Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na pojedinim cestama u Gorskom kotaru.


Iz HAK-a podsjećaju da je Štab civilne zaštite Hrvatske donio odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka je stupila na snagu 1. decembra a traje do 15. decembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.