PRIVUKAO PAŽNJU

Muškarac se snimao kako Splitom na motoru juri preko 200 na sat

Identitet vozača poznat je policiji, radi se o njihovom starom znancu kojeg su već prijavljivali za prekršaje u saobrćaju

Identitet vozača poznat je policiji. Screenshot

A.F.

9.12.2020

Serijal snimki divljih vožnji na motoru, koje je neko postavio proteklih  sedam dana na YouTube kanalu, privukao je i pažnju splitske policije.

- Možemo vas izvijestiti da policijski službenici poduzimaju sve moguće mjere i radnje iz nadležnosti policije kako bi prema osobi koja je upravljala motociklom na videosnimci postupili sukladno policijskim poslovima i ovlastima -  navode u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, prenosi Dalmatinski portal.

Posljednju snimku je objavio 6. decembra, na kojoj brzinom većom od 200 kilometara na sat juri Ulicom Domovinskog rata, ulazi u raskrižje pod žutim svjetlom i pretječe vozila. Policija pregledava snimke videonadzora kako bi odredili tačno vrijeme kada se vožnja dogodila.

Identitet vozača im je poznat, radi se o njihovom starom znancu kojeg su već prijavljivali za prekršaje u saobrćaju. Nakon što je valjda shvatio da je video-uradcima obijesne vožnje privukao pažnju policije, izbrisao ih je sa svog Instagram profila, no policija ih je već snimila i spremila u dokaznu građu, piše Dalmatinski portal.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.