PETRINJA

Navijači širom Hrvatske se ujedinili, pomažu ljudima nakon potresa

Bad Blue Boysi, Torcida, Funcuti, Armada...

Bad Blue Boysi u akciji. PIXSELL

A. Vatreš

30.12.2020

Hrvatska je na nogama nakon teškog potresa koji je u utorak pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna mjesta. 

Mnogobrojni građani nude smještaj žrtvama koje su ostale bez krova nad glavom, a humanitarna pomoć skuplja se diljem zemlje. Predvodnici mnogih akcija su navijačke skupine.

Navijači Dinama iz Zagreba, popularni Bad Blue Boysi, jučer su prvi organizirali i krenuli su put Banije kako bi pomogli razorenim područjima, prenosi Index.

Nakon što su odradili prvu duplu smjenu u Petrinji, Boysi su otišli prespavati u Zagreb, prije nego što su se jutros vratili pomagati na mjesto katastrofe.

Međutim, čak su i svojim odlaskom dizali moral stanovništvu Petrinje. Iz kamiona su gromko zapjevali Moju domovinu, na što su im Petrinjci, koji su do jutra ostali u ruševinama svog grada, uzvratili pljeskom i pozdravima.

U Petrinju su kroz noć stigla i tri autobusa Torcide. Odmah nakon što je razorni potres pogodio Sisačko-moslavačku županiju navijači Hajduka su se organizirali te su poput Boysa, Funcuta i još nekih navijačkih skupina krenuli u ugrožena područja kako bi se stavili na raspolaganje.

U svakom selu može se vidjeti automobil ili kombi ST registracija. Torcida cijelu noć i cijelo jutro nije stala pomagati. Nose odjeću, hranu, higijenske potrepštine.

Funcuti koji su se noćas probili do Petrinje, Gline i okolnih sela s liva mjesta poslali su obavijest. Pomoć se prikuplja i danas u UN ŠF na Baldekinu te u Udruzi Aurora.

U akciju se uključila i Armada, navijačka skupina Rijeke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.