ČUDO U HRVATSKOJ

Vatrogasac opisao kako su spasili ženu u Petrinji: Spasila ju je uredska stolica

Ona je ostala zatrpana u zgradi gradske uprave u kojoj je radila

Spašavali ženu 4 i po sata. Index.hr

E. T. / Index.hr

30.12.2020

Zlatko Pješ, zapovjednik Javne vatrogasne stanice Novska, opisao je kako je izgledalo spašavanje jedne žene u Petrinji nakon jučerašnjeg razornog zemljotresa. 

Ona je ostala zatrpana u zgradi gradske uprave u kojoj je radila. Pješ kaže da ju je praktički spasila uredska stolica.


Pomogli su i potražni psi

- Zamislite velika vrata i prostoriju četiri s pet. Eto, toliko je bilo cigle, šute i betona u toj prostoriji, a ona je bila zatrpana ispod svega. Ovo je bila stvarno duga i teška intervencija, iziskivala je trud, volju, znanje, hrabrost... Najgore je bilo što smo radili pod velikim podrhtavanjem tla, zgrada je bila u potpunosti urušena - rekao je Pješ.

Rekao je da su je četiri i po sata spašavali.

- Od početka potresa pa sve negdje do 17.30 sati kad smo je izvadili. Sreća u nesreći, naša ekipa bila je već u Petrinji. Spašavali su ostale zatrpane ljude i mogli odmah intervenirati. Pomogli su nam i potražni psi, HGSS-ovci - prepričava Pješ za Index.hr.


Dvije uredske stolice

Život joj je spasila, kaže, uredska stolica.

- Djelatnica je ostala sama u prostoriji na drugom katu. Ne znam što bih rekao, ali dvije uredske stolice, one obične s kotačićima, su joj spasile život. Našli smo je ispod njih, nije imala vidljive ozljede i odmah smo joj dali kisik. Bila je pri svijesti. Nadam se da je dobro i da su joj pomogli kasnije - zaključio je Pješ.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.