VJEČNI OPTIMISTA

Bivši hrvatski obavještajac o koroni i zemljotresu: Jedva čekam da otvore birtije, bliži mi se 101. rođendan

Od koronavirusa se čuva, ističe, tako što ne izlazi, a ograničio je i posjete. To mu, kao i većini, teško pada

Josip Manolić. Arhiv

Piše: D. H.

11.1.2021

Bivši predsjednik Vlade Joža Manolić kaže da je 2020. godina zbog pandemije i potresa bila najgora u posljednjih 50 godina. Čim bude mogućnosti, rekao je Manolić, cijepit će se.

- Čim bude mogućnosti, ja ću se cijepiti. Svaki normalan čovjek koji ima minimalna znanja o medicini dobro zna da je to potrebno”, smatra bivši predsjednik Vlade Josip Manolić (100), piše 24 sata.

Od koronavirusa se čuva, ističe, tako što ne izlazi, a ograničio je i posjete. To mu, kao i većini, teško pada.

- To je sad najveća stega. Zatvoreni su kafići, što je apsurd. Oni su sad glavna žrtva korone. Mislim da se tu malo pretjeralo, trebalo je imati više razumijevanja. Ako poslužuju kavu na benzinskoj pumpi, mogu i u kafićima, samo je na vrijeme trebalo uvesti reda” kaže Manolić.

Od korone dosad nije bolovao, no spriječila ga je da proslavi 100. rođendan i organizira feštu.

- Trebao sam slaviti 100. rođendan, ali sam ga morao odgoditi u dva navrata. Nisam htio nikoga ugroziti. To bi bilo neodgovorno. Slavlje mi je spriječio i zagrebački potres” kaže Manolić kojemu se čini da neće moći proslaviti ni 101. rođendan jer misli da će i dalje biti zabranjeni skupovi od 100 i više ljudi.

Ispričao je i kako se svima kojima je čestitao Novu godinu potpisao kao stogodišnjak.

Komentirajući potrese i situaciju na Baniji rekao je kako mu unuk i praunuk volontiraju. Smatra da ima istine i u tome da je nešto pošlo po krivu u obnovi.

- Sad dolazi na naplatu to što se štedjelo na materijalima. Odgovornost postoji, bez obzira na to kakve će posljedice biti. Svaki građevinar koji nije bio dosljedan u gradnji na svoj način nosi jednu savjest na sebi koja će ga pratiti dok je živ, ispričao je Manolić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.