HRVATSKA

Novi brod od 300 tona pao s dizalice i završio na dnu mora

Tokom noći novogradnja je u potpunosti ispala s dizalice te je potopljena uz obalni zid pulske luke

Puknula podizna traka. MINISTARSTVO MORA

A. Č. / Index

9.2.2021

Danas je skroz potonuo brod koji je jučer pao s Avangardovog travel-lifta u pulskoj luci. Podsjetimo, s travel-lifta u luci pao je tek dovršeni brod koji je izgradio pulski Tehnomont i upravo je trebao biti otpremljen vlasniku.

Riječ je o ribarici koju je Tehnomont gradio za vlasnika iz Irske.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Hrvatske objavilo je detalje o ovom događaju.

- Tokom jučer pokrenutog postupka podizanja novogradnje ribarskoga broda pomoću prijevozne lučke dizalice, puknula je podizna traka te je novogradnja ispala iz nosača, pri čemu je pramčani dio potopljen u moru, dok je krmeni dio ostao pričvršćen na dizalicu. Nažalost, tokom noći novogradnja je u potpunosti ispala s dizalice te je potopljena uz obalni zid pulske luke. U ovoj nesreći nema stradalih niti ozlijeđenih, a trenutno su u toku pripreme za vađenje novogradnje iz mora - objavilo je Ministarstvo.

Onda su objavili još neke detalje.

- Službenici Lučke kapetanije Pula dojavu o nesreći u slobodnoj zoni luke Pula zaprimili su jučer, 8. februara u 15 sati, od djelatnika kompanije "Avangard Shipyards", angažirane na podizanju broda na obalu te su odmah izašli na poziciju nesreće. O događaju su iz LK Pula obavijestili Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te su na poziciju pozvane interventne službe - objavilo je Ministarstvo, piše Index.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.