GRUDE

Ispred Bandićeve rodne kuće lampioni i crna zastava, komšije kažu da će ići na sahranu u Zagreb

Bandić je rijetko dolazio u rodno mjesto, posebno otkako mu je u avgustu 2019. godine umrla majka Blagica

A. J. / 24sata

Kuća u kojoj je Badić odrastao

Foto: Tomislav Milicevic/PIXSELL


U naselju Pogana Vlaka pored Gruda odrastao je Milan Bandić. Ispred njegove kuće komšije i rodbina palili su lampione, a na prozoru je crna zastava, piše 24sata.

Milan Bandić rođen je 1955. godine u zaseoku Bandića Brig u općini Grude. Nakon srednje i osnovne škole u Grudama otišao je studirati u Zagreb. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti. Uz studij je i radio na istovaru šećera i ugljenja te žbukanju pročelja gradskih zgrada. Nakon fakulteta je odslužio vojni rok i zaposlio se u zagrebačkom Ledu.

Milan Bandić, dok je živio u Poganoj Vlaki bavio se poljoprivredom jer je taj kraj poznat po poljoprivredi.

Reporter 24sata danas je posjetio rodnu kuću Milana Bandića. Kako kaže, nedjeljno dopodne ondje je mirno, a komšije i prijatelji su palili lampione pred kućom, a kako su mu pojedinci rekli, spremaju se na posljednji ispraćaj u Zagreb čim saznaju kada će se održati.

Bandić je rijetko dolazio u rodno mjesto, posebno otkako mu je u avgustu 2019. godine umrla majka Blagica. Posljednji put je u Hercegovini bio za blagdan Svih svetih prošle godine kada je obišao grob svojih roditelja, rekli su ljudi iz Gruda, a otada je i kuća prazna.

Bandićevi prijatelji su šokirani viješću o njegovoj smrti.

Više o temi Milan Bandić

O SMRTI BANDIĆA
Skaka: Počivaj u miru prijatelju

Više o:

Milan Bandić Grude
NA VRH

Podijeli članak na