BIVŠA PREDSJEDNICA

Kolinda Grabar-Kitarović savjetnica u programu za sportiste

Riječ je o programu koji bi profesionalnim i bivšim sportistima trebalo da omogući nove poslovne karijere nakon što okončaju one sportske

A. K.

4.3.2021

Bivša predsjednica Hrvatske bit će savjetnica u razvoju obrazovnog programa namijenjenog profesionalnim i bivšima sportistima. Avaz

Bivša hrvatska predsjednica bit će savjetnica u razvoju obrazovnog programa namijenjenog profesionalnim i bivšima sportistima (ZŠEM).

Riječ je o programu koji bi profesionalnim i bivšim sportistima trebalo da omogući nove poslovne karijere nakon što okončaju one sportske.

Budući da je nakon predsjedničkog mandata postala članica Međunarodnog olimpijskog odbora i Hrvatskog kluba olimpijaca, Grabar-Kitarović će u tom programu imati ulogu savjetnice.

- U svijetu je uobičajeno da se bivši predsjednici po okončanju svojih političkih karijera angažiraju u području obrazovanja i drago mi je što sam i ja dobila takvu priliku. Način rada ZŠEM-a i ambicije za dalji razvoj i međunarodno pozicioniranje otvorili su prostor za našu saradnju - rekla je Grabar Kitarović, prenijeli su hrvatski mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.