PREMIJER HRVATSKE

Plenković: Izgradnja tvornice u Hrvatskoj za proizvodnju vakcina protiv korone je dobra ideja

Vakcinisao bi se AstraZenecinom vakcinom

Kada dođem na red, vakcinisat ću se bilo kojim vakcinama. Arhiva

Jutarnji.hr

13.3.2021

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je da bi se vakcinisao AstraZenecinim vakcinama protiv koronavirusa. 

- Kada dođem na red, vakcinisat ću se bilo kojim vakcinama koje budu na raspolaganju - kazao je premijer, javlja Jutarnji.hr.

Dodao je da je nedavno otputovao u Brisel (Bruxelles) baš zbog pitanja vakcina i njihove distribucije.

- Mi smo u proces nabave išli logikom da će AstraZenecine vakcije biti prve dovršene i prve isporučene. Vjerovali smo da će biti tako. Ispostavilo se da dostava ide nešto sporije. Mi stalno povećavamo broj narudžbi. Trenutno smo na 8,7 miliona naručenih doza - rekao je Plenković.

Smatra da treba napraviti korektivni mehanizam kako bi se bolje vidjela europska solidarnost, da oni koji su dobili više vakcina daju onima koji su dobili manje.

Komentirao je i HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba.

- Mislim da je Davor Filipović sjajan kandidat. Mlad, obrazovan čovjek. Dečko je ozbiljan, bolji od drugih... Iz svih nastupa vidljivo je da je tri koplja iznad drugih po pitanju financija - rekao je Plenković koji je podržao i Filipovićevu ideju gradnje tvornice vakcina protiv covida i karcinoma.

Rekao je da je ideja sjajna i da je o njoj pričao s Filipovićem.

- U trenutku kad je cijeli svijet suočen s pandemijom i ne znamo koliko će trajati to je dobra ideja. A pritom, sada imamo zastoj u distribuciji i dostavi. Trebamo razmišljati o tome da se s partnerima u Hrvatskoj napravi tvornica. To je sasvim logična inicijativa - izjavio je.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.