IZDALI SAOPĆENJE

USKOK potvrdio: Istina je, Mamić nam je dostavio USB stik, provjeravamo njegov sadržaj

Reagirali na današnje navode i optužbe bivšeg čelnika Dinama

Zdravko Mamić. Joško Ponoš/Cropix

A. Vatreš

16.3.2021

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) priopćenjem je u utorak kasno poslijepodne reagirao na današnje navode i optužbe bivšeg čelnika Dinama i osuđenika za kaznena djela Zdravka Mamića.

- Povodom brojnih upita novinara vezanih za navode koje je Zdravko Mamić iznio na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Mostaru, dajemo sljedeće saopćenje. Prije svega ističemo da državno odvjetništvo uvijek i bez odgode poduzima sve zakonom predviđene mjere i radnje kada postoje osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti.

Potvrđujemo da je Zdravko Mamić 8. oktobar prošle godine državnom odvjetništvu poslao svoju izjavu na stiku (USB stik, op.a.).

USKOK je odmah po zaprimanju navedenog stika započeo sa provjerama njegovog sadržaja koje su još uvijek u tijeku, saopćili su.

Podsjetimo, Mamić je na svojoj konferenciji za medije između ostalog, spominjući nekolicinu sudija, ustvrdio sljedeće:

- Sudije Krušlin i Vekić i dalje dolaze na stadion Dinama, u Dinamovom plavu salonu pjevaju, ne može nam niko ništa. Kad slave rođendan u vikendici u Baranji, plava torta i svjećice i to se puše. Pričam imenom, prezimenom, događajem i vama kažem da sam to podnio 8.10. DORH-u. Kao da sam znao, to je nemoguće, ja sam čovjek intuicija, čovjek vizija. Jučer ujutro, ne znajući da će Vrhovni sud donest odluku, bio sam siguran da će biti ukidajuća presuda, nekoliko stikova sam podijelio zagrebačkim odvjetnicima. Pitajte, to će izaći van, naredio sam da se dostave stikovi odvjetnicima. Kao da sam nešto predosjećao. Što će oni napraviti s tim stickovima ne znam, ali ono što ima DORH ima i nekoliko zagrebačkih odvjetnika. O detaljima dalje ne mogu govoriti, ali mislim da sam ukazao na problem, rekao je Mamić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.