ZAGREB

Uposlenice KB Dubrava "operisale" pacijente: Ljubomira pokrali dok je bio na respiratoru

Dvije uposlenice KB Dubrava uhapšene jer su krale imovinu najtežih pacijenata na bolničkom Covid odjelu

"Lešinarenje" nad umirućim pacijentima apsolutno za svaku osudu. Ilustracija

A. J.

17.3.2021

Tek su rijetki u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu bili voljni komentirati hapšenje dviju njihovih uposlenica koje su krale imovinu najtežih pacijenata na bolničkom Covid odjelu, piše 24sata.

Složni su u tome kako je takvo “lešinarenje” nad umirućim pacijentima apsolutno za svaku osudu i najstrožije sankcije. Ipak, zahvalni su policiji koja je otkrila počiniteljice te tako skinula ljagu s glavne Covid bolnice u Hrvatskoj.

Policajcima je zahvalan i Goran, čiji je otac Ljubomir Mrđa (65), nažalost, preminuo od korone početkom februara.


Kompjuterska prevara

- Mama i ja smo sretni što su ih pronašli. Ne spavamo dva mjeseca, otkad se to dogodilo - rekao je Goran, čijem je ocu nestao novčanik dok je bio na respiratoru.


U srijedu ujutro nazvali su ga iz policije i rekli da su ulovili lopova koji je njegovom ocu ukrao novčanik, skinuo novac s računa te, koristeći Ljubomirovu karticu, kupovao u jednoj trgovini.


Sredinom januara Goranov otac Ljubomir Mrđa zbog pogoršanja simptoma Covid-19 završio je u KB-u Dubrava, prvo na pulmologiji, a onda, jer mu se stanje još bilo pogoršalo, na respiratoru.


Goran mu je na odlasku u bolnicu u unutarnji džep jakne stavio novčanik, u kojem je bila i bankovna kartica. Za nekoliko dana sjetili su se novčanika i otišli provjeriti stanje računa.


Ustanovili su da je s računa dvaput podignuto po 5.000 kuna (oko 1.400 KM), i to u Garden Molu te u Sesvetama, a gdje su u jednoj trgovini za 300 kuna na karticu kupljene i cipele.


Goran je odmah sve prijavio policiji, koja je dovršila kriminalističku obradu nad dvije uposlenice KB-a Dubrava, u dobi od 45 i 51 godinu, koje se sumnjiče za teške krađe i kompjutersku prevaru. Pojasnili su i kako je riječ o dva odvojena slučaja, odnosno da zaposlenice nisu djelovale zajedno ili u dogovoru. Kako je neslužbeno potvrđeno, riječ je o bolničarki i medicinskoj sestri.


Policija sumnjiči stariju radnicu, inače medicinsku sestru, da je između 13. i 14. januara ove godine, iskoristivši posebno teško stanje pacijenta koji se liječio u Dubravi, iz jedne od bolničkih prostorija ukrala njegov novčanik s dokumentima i bankovnim karticama. Potom je u sljedeća dva dana u dva navrata na bankomatima podigla novac u iznosu od ukupno 10.000 kunan (oko 2.800 KM). Pokušala je podignuti još gotovine, no transakcije su odbijene. Zbog toga je otišla u trgovinu te si, plativši karticom, kupila čizme za još 300 kuna.




Prodavala nakit

Njenu mlađu kolegicu, bolničarku, sumnjiče da je između 15. novembra 2020. i 19. februara ove godine također iskoristila posebno teško stanje četvero pacijenata koji su se ondje nalazili na liječenju te iz bolničkih prostorija ukrala njihove novčanike, mobilne uređaje i nakit.


Dio ukradenog nakita prodala je u poslovnicama za otkup zlata, a dobiveni novac zatim je potrošila za osobne potrebe. Ukupno je pacijentima ukrala oko 27.500 kuna (oko 7.600 KM), piše 24.sata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.