BLAŽI SIMPTOMI

Potpredsjednik Vlade Hrvatske pozitivan na koronavirus, primio obje doze vakcine

To međutim nipošto ne umanjuje povjerenje u cjepiva ni važnost cijepljenja kao ključnog instrumenta u borbi protiv pandemije koronavirusa, saopćeno je iz Vlade

Milošević: Ostat će u izolaciji. Sandra Simunovic/PIXSELL

A. J.

24.4.2021

Potpredsjednik Vlade Hrvatske Boris Milošević imao je tokom jutra blažu temperaturu i druge simptome bolesti Covid-19 te se odlučio testirati na prisutnost koronavirusa. Nalaz se pokazao pozitivnim, saopćio je glasnogovornik Vlade.


- Potpredsjednik Vlade, koji se osjeća dobro i ima blaže simptome bolesti, ostat će u izolaciji i obavljat će svoje dužnosti od kuće, slijedeći pritom sve upute liječnika i epidemiologa - saopćeno je.


Dalje se dodaje da se Milošević, kao i drugi članovi Vlade, prethodno cijepio protiv koronavirusa, ali podsjećaju da nijedna vakcina ne štiti 100 posto od mogućnosti zaraze, pa tako ni vakcina protiv bolesti Covid-19 te je u vrlo rijetkim i malobrojnim slučajevima utvrđena prisutnost koronavirusa i kod ljudi koji su već primili vakcinu.


- To međutim nipošto ne umanjuje povjerenje u cjepiva ni važnost cijepljenja kao ključnog instrumenta u borbi protiv pandemije koronavirusa, uzimajući u obzir da, prema mišljenju struke i Europske agencije za lijekove, sva odobrena cjepiva djelotvorno štite od težih oblika bolesti i smrtnih ishoda - saopćeno je iz Vlade Hrvatske.


Milošević je primio obje doze "Pfizera". Drugu dozu primio je 4. februara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.