HRVATSKI MINISTAR

Grlić Radman: Spremni smo za turiste, u junu očekujemo covid-certifikate

Hrvatska je spremna jer vodi računa o epidemiološkim mjerama, kazao je Grlić Radman

Grlić Radman: Vakcinisani turistički radnici. Arhiv

A. J.

12.5.2021

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman sastao se s glavnim sekretarom Svjetske turističke organizacije (UNWTO) u Madridu, rekavši kako je Hrvatska spremna za sigurno primanje turista ovo ljeto i da bi u junu mogao zaživjeti evropski certifikat o zdravlju putnika.


- Sada kada smo svi pogođeni pandemijom koronavirusa i krizom razgovaramo kako možemo još više otvoriti granice. Razgovarali smo i o procijepljenosti pojedinih zemalja članica - izjavio je Grlić Radman nakon susreta s glavnim sekretarom Zurabom Pololikašvilijem u Madridu.


UNWTO, osnovana 1975. godine sa sjedištem u Madridu, bavi se promoviranjem turizma. Turizam u hrvatskom BDP-u učestvuje s oko 20 posto.


- Izvijestio sam glavnog tajnika da je procijepljeno već 25 posto hrvatskog odraslog pučanstva a do kraja lipnja očekujemo 55 posto. Svakim danom raste taj broj - rekao je Grlić Radman.

Hrvatska je uoči sezone predstavila slogan "Safe Stay in Croatia".

- Hrvatska je spremna jer vodi računa o epidemiološkim mjerama. Najprije su procijepljeni turistički djelatnici jer su oni prvi u kontaktu s turistima, čime je Hrvatska pokazala da je odgovorna prema zdravlju turista. Važno nam je da se gosti osjećaju sigurnije - dodao je hrvatski ministar, javlja Hina.

On i hrvatska ministrica turizma Nikolina Brnjac rade na promoviranju hrvatskog turizma u trenutku kada se u Evropskoj uniji očekuje uvođenje evropskog certifikata kojim bi putnici dokazivali da su cijepljeni ili da su negativni na koronavirus.

- U lipnju očekujemo taj europski certifikat - rekao je Grlić Radman koji se nalazi u dvodnevnom posjetu Madridu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.