NASELJE LANIŠTE

Bombaški napad u Zagrebu, povrijeđena žena prevezena u bolnicu

Iskočili smo iz kreveta kad je grunulo, kazala je jedna stanarka

Popucale su i instalacije, voda iz cijevi slijevala se po stanovima. 24sata

A. J.

31.5.2021

Jedna ženska osoba je povrijeđena u eksploziji koja se dogodila u 2.25 sati u stambenoj zgradi na zagrebačkom Laništu. Prema prvim informacijama, eksplozija na trećem spratu zgrade u ulici Lanište oštetila je desetak ulaznih vrata stanova, dok je jedan stan razoren.


Iz Policijske uprave zagrebačke kažu kako je osoba prevezena u bolnicu, dok su policija i sve nadležne službe na mjestu događaja i rade uviđaj.


A posla je puno, pa čak i za statičare zgrade s obzirom na to da je detonacija, najvjerovatnije eksplozivne naprave, narušila statiku zgrade.


Kako pišu hrvatski mediji, popucale su i instalacije, voda iz cijevi slijevala se po stanovima, a najviše su od eksplozije uništeni jedan stan te lift, ali još nije poznato je li u tom stanu žena zadobila povrede glave ili se u trenutku eksplozije nalazila u neposrednoj blizini.


Osim policije i Hitne pomoći, na mjesto intervencije pozvani su i zagrebački vatrogasci, koje je po dolasku na poprište užasa dočekalo stubište puno dima te prestravljeni stanari koji su spas odmah nakon detonacije potražili izvan stanova.


Zgrada u kojoj se dogodila eksplozija. Index.hr

- Iskočili smo iz kreveta kad je grunulo. Mislili smo prvo da se netko razuzdao slaveći pobjedu ili negodujući zbog gubitka izbora. Kroz prozor sam pogledala i vidjela na zgradi prekoputa kako izlazi dim, nastao je mrak, pojedini ljudi počeli su istrčavati iz stubišta na ulicu. Prvo što vam padne na pamet jest da je plinska boca ili instalacije. No, koliko se može čuti, čini se da je ipak stvar puno ozbiljnija i da je u pitanju kazneno djelo - kaže za "Jutarnji" jedna stanarka Laništa.



- Moj stan je blizu ovome gdje je eksplodiralo, cijeli treći kat je uništen. Vrata su izbačena iz štokova, neki imaju manje, a neki više štete - ispričao je za 24sata.hr vlasnik jednog stana na trećem spratu o eksploziji na Laništu kod Arene Zagreb.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.