STRAVIČNO

Detalji tragedije u Kninu: Otac dječaka ostavio u autu, mališana niko nije čuo

Potpuno zanesen obavezama na poslu, nije uopšte ni pomišljao na dijete

Tragedija u Kninu. Duško Jaramaz/PIXSELLL

Fu. M.

8.6.2021

U parkiranom automobilu u Kninu u utorak je pronađeno mrtvo dijete. Informaciju je medijima potvrdio portparol šibensko-kninske policije Šime Pavić, a odmah je obavljen i policijski uviđaj, koji treba da rasvijetli sve okolnosti tragedije.

Od stravičnog prizora preminulog dječačića ostavljenog u vrelom vozilu u šoku su bili i istražitelji i ljudi koji su pronašli tijelo, piše Jutarnji list.

Kako nezvanično saznaje Šibenski.hr, dječak je imao pet godina. Otac mu je profesionalni vojnik u gardijskoj vojsci smještenoj u Kninu.

Otac dječaka svakoga jutra prije posla, rano ujutro, vozio u vrtić. Tamo bi ga ostavio i otišao na radno mjesto u kninsku kasarnu.

Tako su krenuli i u utorak ujutro u BMW zatamnjenih stakala. Stavio je dijete u auto i krenuo, po običaju, prvo u vrtić pa zatim na posao. Međutim, na telefon je dobio poziv da se hitno javi u kasarnu. Ne zna se zašto je pozvan i kako je uopšte smetnuo s uma da dijete nije ostavio u vrtiću, ali na poziv se odmah odazvao i krenuo u kasarnu. Parkirao je i otišao, a dječak je vjerovatno zaspao na sjedištu jer je bilo rano jutro.

Automobil je ostavio preko puta kasarne na parkiralištu. Potpuno zanesen obavezama na poslu, nije uopšte ni pomišljao na dijete. Sve dok ga u tri sata poslijepodne nije nazvala supruga i pitala gdje im je sin jer ga u vrtiću nema. Tek tada je shvatio, otrčao u vozilo i našao beživotno malo tijelo.

Cijelo jutro dok je dječak bio u vozilu niko ga nije primijetio ni čuo. U blizini se obavljaju radovi, stalno rade neki bageri, pa se tuda malo i prolazi, niko ga nije vidio. Možda se dijete i probudilo pa zvalo, ali ga niko zbog buke i nije mogao čuti, piše Šibenski.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.