HRVATSKA

Grlić Radman: Ispod časti mi je biti s Milanovićem zbog njegovih primitivnih izjava

Trebao je biti u mojoj delegaciji u Briselu na samitu NATO-a, rekao je Milanović

Gordan Grlić Radman. Agencije

Fu. M.

11.6.2021

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je danas da ministar vanjskih poslova neće biti u hrvatskom izaslanstvu na samitu NATO-a jer mu je to zabranio premijer, a Gordan Grlić Radman odgovorio da je odustao od puta jer mu je ispod časti biti u društvu predsjednika koji se ponaša primitivno, prenosi Index.

Milanović je u petak u Sinju izjavio da se imenovanje novih ambasadora odugovlači jer Grlić Radman "nema nikakvu autonomiju", što je potkrijepio otkazivanjem njegova odlaska na NATO samit u Briselu u ponedjeljak.

- Trebao je biti u mojoj delegaciji u Briselu na samitu NATO-a - kazao je Milanović, dodavši da se ministar tome veselio kao djeca američkoj pomoći poslije Drugog svjetskog rata.

- I onda prekjučer nazvao da ipak ne može ići i biti u hrvatskom izaslanstvu koje predvodi predsjednik. Pa kaj je to normalno - zapitao je novinare Milanović.

Grlić Radman to negira i kaže da u BrISEL ne ide jer mu je "ispod časti" ići s predsjednikom na samit zbog njegovih "primitivnih izjava".

- Nakon svega izrečenog, i onog primitivnog, nemam razloga biti (s Milanovićem) u društvu. Meni bi bilo ispod časti biti u društvu s čovjekom koji tako difamira, stigmatizira hrvatsku vladu, predsjednika vlade, sve članove vlade - kazao je novinarima u Hrvatskom saboru Gordan Grlić Radman.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.