AFERE

Intimna prijateljica uhapšenog suca opisala druženje s Mamićem u Dubaiju

Ljubomir Pribić, bivši pomoćnik šefa osječkog zatvora, u svom iskazu tvrdi da je Vekić tada Mamiću rekao da je vidio napisanu oslobađajuću presudu

Mamić optužio Vekića za korupciju. Avaz

A. Č. / Index

12.6.2021

Intimna prijateljica uhapšenog osječkog suca Zvonka Vekića, kojeg Zdravko Mamić optužuje za korupciju, svjedočila je, kako je neslužbeno doznao Telegram, o sučevim druženjima s bivšim čelnim čovjekom Dinama. 

Sam Mamić opisao je kako ga je sudac Vekić uvjeravao da će mu srediti oslobađajuću presudu. Govorio mu je da je dugogodišnji prijatelj sa sucem Darkom Krušlinom, koji je Mamića na kraju osudio na šest i pol godina zatvora. 

Sada su i Krušlin i Vekić, zajedno sa sucem Antom Kvesićem, pod istragom zbog uzimanja mita od Mamića, piše Index.

On je u svojoj obrani detaljno opisao kako je plaćao stotine hiljada eura sucima.

Osim što su se sastajali u BiH, o čemu su istražitelji pronašli podatke s graničnih prijelaza, Mamić i sudac Vekić vidjeli su se i u stanu njihove prijateljice u Osijeku. Tom susretu bio je  prisutan i Ljubomir Pribić, bivši pomoćnik šefa osječkog zatvora, koji je blizak s Mamićem. 

On u svom iskazu tvrdi da je Vekić tada Mamiću rekao da je vidio napisanu oslobađajuću presudu.

Valja napomenuti kako USKOK vjeruje da je taj stan u Osijeku kupljen sumnjivim sredstvima, točnije Mamićevim mitom. Naime, na računu sučeve prijateljice nema traga o podizanju 375 tisuća kuna koliko je plaćen stan. Osim toga, njezina primanja, navodi USKOK, ne bi bila dostatna za to ulaganje. Zato se sumnja da je u pitanju prikrivena imovina suca Vekića.


Dao 20.000 eura

Upravo u tom stanu, tvrdi Mamić, sucu Vekiću dao je 20.000 eura, a on mu je navodno rekao da će tim novcem sudac Krušlin platiti vještakinju koja bi trebala dati iskaz u njegovu korist i omogućiti donošenje oslobađajuće presude.

I kod suca i kod njegove prijateljice Ministarstvo financija utvrdilo je nesrazmjer između prihoda i rashoda. Ona za sada nema pokriće za više od pola miliona kuna iz perioda od 2017. do 2020. godine.

Svoju prijateljicu sudac Vekić vodio je na ljetovanje u Rovinj, što im je navodno platio Mamić, kao i na već mnogo puta spominjano putovanje u Dubai na doček Nove godine. Tamo im je, kako je potvrdila i Mamićeva supruga Marina, dao još 10.000 eura kako bi išli u shoping.

Ljetovanje u Rovinju

- Kad smo bili u Dubaiju družili smo se sa Zdravkom Mamićem. Putovali smo do tamo preko Beograda. Zajedno smo bili i na organiziranom dočeku Nove godine. Bili smo s Mamićem na večeri u restoranu. S njim su bili i njegova supruga Marina i brat Zoran. Nisam sigurna, ali moguće je da je tada u istom društvu bio i Damir Mišković (vlasnik NK Rijeke op.a.) sa suprugom - izjavila je tokom ispitivanja, piše Telegram.

I nekadašnja partnerica Zorana Mamića svjedočila je u dosadašnjem toku postupka o druženju u Dubaiju. Prisjetila se da je sudac Vekić Zdravku govorio da “ne brine ništa zbog suđenja u Osijeku”. Uvjeravao ga je, navodno, da su “optužbe neosnovane i da će sve biti u redu”.

Vekićeva prijateljica, osim o putu u Dubai i ljetovanju u Rovinju, pričala je istražiteljima i o susretu Mamića i Vekića u zagrebačkom izletištu Zelenjak. Ispričala je da su Vekić i ona tamo bili na piću sa Zdravkom Mamićem i njegovom suprugom. Rekla je kako ne zna tko je plaćao sva ta čašćenja i putovanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.